Superenduro-VM

Knappt har en säsong tagit slut innan det är dags för nästa att ta fart. Fråga bara förarna i Formel 1, som redan har inlett sina testkörningar för kommande säsong. Men det finns dom som är värre – Enduroförare till exempel. 

Polsk succé på hemmaplan

För redan under förra helgen så var man igång och tävlade igen, närmare bestämt så var man i polska Gdansk och körde den första deltävlingen i SuperEnduro-VM. Och det blev glädjescener och hurrarop från hemmapubliken då favoriten enligt oddsen, hemmaåkaren Taddy Blazusiak bevisade att han pallade för favoritskapet och vann tre racesegrar, vilket innebar att han tog hem totalsegern för hela deltävlingen.

Efter att polacken bitvis misslyckats i det amerikanska Endurocrossmästerkapet så var det en del som ifrågasatte hur hans motivation och form egentligen var. Men det visade sig alltså att hans satsning på att köra en 300cc tvåtaktad KTM 300EXC-hoj i årets SuperEnduoro-VM var ett mycket bra val. Bara nu efter första deltävlingen så har han en ledning på 12 poäng och vi kan nog räkna med att det blir fler under säsongen.

Svenskt i juniorklassen

Med i Polen på startlinjen fanns även svensken Andreas Linusson, som i juniorklassen var med och tampades om heatsegrar, framförallt så var han nära i det första racet och kom på andraplatsen. I det andra racet blev det en tredjeplats efter att Linusson varit i ledning efter halva varvet. En incident i vattengraven där varvade förare inte hade vett att flytta på sig så tappade han förstaplatsen och det blev till sist som sagt en tredjeplats. I sista racet så var han aldrig riktigt nära att vinna då ledaren och vinnaren Tremaine drog ifrån ordentligt och vann med över halvminuten. Andraplatsen däremot, där blev det svenskt.